Fotografia nie je k dispozícii.

Vladislava Sárkány (Slovensko)

V roku 2014 debutovala dokumentárnym filmom Felvidék – Horná zem, v ktorom prepojila dokumentárny a animovaný prístup a osudy svojich predkov s pohľadom na život menšín v ich najrôznejších podobách. Ako režisérka na voľnej nohe spolupracuje na rozmanitých dokumentárnych projektoch pre RTVS ako Fetiše socializmu, Fetiše Slovenskej televízie, Fetiše Nežnej revolúcie, Hranica v srdci, Večera s Havranom a už desaťročie je pri relácii pre ľudí so zdravotným znevýhodnením Cesta. Pracuje aj so združeniami tretieho sektora ako Návrat, Úsmev ako dar, OMD - Asistujem teda som. Vo vlastnej produkcii zrealizovala v roku 2018 dielo Andrej Hlinka - otec národa? Dokumentárny film o „superdedine“ ako modeli pre integráciu Rómov To ta monarchia je jej druhým celovečerným filmom.

Filmografia

  • To ta monarchia
    2020
  • Andrej Hlinka, otec národa? (tv film)
    2018
  • Felvidék – Horná zem
    2014

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít