Fotografia nie je k dispozícii.

Jakub Kroner (Slovensko)

Jakub Kroner (nar. 1987, Bratislava) je synom herca Jána Kronera (nar. 1956) a dramaturgičky, scenáristky a producentky Adriany Kronerovej; jeho starým otcom bol Jozef Kroner a tetou je herečka Zuzana Kronerová. Absolvoval Súkromnú strednú školu animovanej tvorby v Bratislave a bakalárske štúdium v ​​Ateliéri animovanej tvorby na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU. Od detstva ho priťahovala animácia, kreslil komiksy, účinkoval v dabingu, vo filme i v rozhlase. V pätnástich rokoch natočil prvý krátky film. V osemnástich začal natáčať celovečerný študentský titul BRATISLAVAFILM, ktorý sa dostal aj do kín a mal na Slovensku značný ohlas. Ten ešte prekonal jeho ďalšou snímkou Love, ktorá sa stala jednou z najnavštevovanejších domácich titulov v histórii slovenského kinematografie. Jeho romantická česko-slovenská komédia Šťastný nový rok s hviezdnym hereckým obsadením bola v roku 2019 druhým najnavštevovanejším slovenským filmom v kinách, napriek premiére až na sklonku roka.

Filmografia

  • Šťastný nový rok
    2019
  • LokalFilmis
    2015
  • Love
    2011
  • Bratislavafilm
    2009

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít