Fotografia nie je k dispozícii.

Alexandra Májová (Česko)

Alexandra Hetmerová je česká ilustrátorka, animátorka a režisérka. Vyštudovala animáciu na pražskej FAMU, počas štúdií absolvovala stáž na Estónskej akadémii umení v Tallinne a estónskej animáciii potom venovala svoju diplomovú prácu. Pôsobila ako dramaturgička na festivale Anifilm v Třeboni. Je režisérkou krátkych animovaných filmov Alergie (2008), Bazén (2010), Kosťák (2010) či Mythopolis (2013). V roku 2017 s Kateřinou Karhánkovou nakrútila Hurá na borůvky! – pilotnú epizódu k animovanému seriálu Mlsné medvědí příběhy / Maškrtné medvedie príbehy.

Filmografia

  • Pračka
    2020
  • Maškrtné medvedie príbehy
    2020
  • Hurá na pohádky
    2019
  • Na lanýže!
    2019
  • Hurá na borůvky!
    2017

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít