Fotografia nie je k dispozícii.

Veronika Zúbek Kocourková (Slovensko)

Slovenská režiserka, animátorka, výtvarníčka. Štúdium absolvovala na VŠMU na katedre animovanej tvorby v Bratislave. Spoločne so Simonou Hrušovskou je spolumajiteľkou spoločnosti Superfilm. Venuje sa animácii svojich autorských filmov, spotov pre rozličné festivaly, či videoklipov (je jednou z autorov animovaného videoklipu k piesni Duch mesta od Jany Kirschner). Veľký úspech zaznamenal jej projekt „SUPERKOMIX“ - komiksové spracovanie každodenného života, ktoré vyšlo v roku 2015. Okrem toho v roku 2013 získala ocenenie Anča D Award za film s názvom Ako vzniká tornádo. Projekt Tresky Plesky je animovaný seriál vychádzajúci práve z tohto Veronikinho úspešného krátkeho filmu, ktorý vdýchol život rodinám molekúl a zábavnou formou približuje dobrodružstvá odohrávajúce sa v našej atmosfére. Seriál dopĺňajú aj dve knihy: Katastrofický denník Katy Strofovej a Kata Strofová a tajomstvo snehových vločiek.

Filmografia

  • Kata Strofová a tajomstvo snehových vločiek
    2022
  • Tresky Plesky
    2017 -2018
  • Ako vzniká tornádo
    2013
  • Láska na prvý pohľad
    2011

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít