Fotografia nie je k dispozícii.

David Semler (Česko)

Po štúdiu Anglistiky-amerikanistiky a Českého jazyka a literatúry na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovej nastúpil David Semler na pražskú FAMU, na odbor scenáristiky a dramaturgie. To, že sa najprv zaujímal skôr o literatúru, dokladá aj jeho víťazstvo v súťaži National Literary Award for Young Writers v roku 2010 - s poviedkou Kingdom of Smiles (Kráľovstvo úsmevov), ktorá následne vyšla v Lidových novinách. Veľmi skoro sa však začal venovať písaniu filmových scenárov. Počas svojich filmových štúdií napísal (okrem troch celovečerných) scenáre k viac ako desiatim zrealizovaným krátkym filmom. Jedným z nich je aj krátka komediálna dráma Musí to být bolestivý (2020), ktoré sám zrežíroval i obsadil jednu z hlavných úloh.

Filmografia

  • Musí to být bolestivý
    2020
  • S tebou
    2014

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít