Fotografia nie je k dispozícii.

Jan Komasa (Poľsko)

Rodák z poľskej Poznane (1981) vyštudoval réžiu na televiznej a filmovej škole PWSFTviT v Lodži. Jeho študentský krátky film Fajnie, że jesteś (Dobre, že si, 2004) získal tretie miesto v súťaži Cinefondation na MFF Cannes. Svoj celovečerný debut, poviedkový film Oda do radości (Óda na radost, 2005), nakrútil v spolupráci so svojimi spolužiakmi - Annou Kazejak-Dawid a Maciejom Migasom. Prvým samostatným filmom Jana Komasu bola dráma Miestnosť samovrahov (Sala samobójców, 2011). Príbeh chlapca, strateného vo virtuálnom svete mal premiéru na Berlinale v sekcii Panorama. Nasledovala historická vojnová dráma Mesto 44 (Miasto 44), sledujúca osudy niekoľkých mladých ľudí počas varšavského povstania. Prišlo sa na ňu pozrieť 1,8 milióna Poliakov a z Komasu sa stala jedna z veľkých nádejí poľského filmu. Corpus Christi (Boże Ciało) je jeho tretí film a získal celý rad ocenení vrátane nominácie na Oscara. V roku 2020 mal premiéru film Sala samobójców. Hejter (Miestnosť samovrahov. Hejter).

Filmografia

  • Miestnosť samovrahov: Hejter
    2020
  • Corpus Christi
    2019
  • Mesto 44
    2014
  • Miestnosť samovrahov
    2011
  • Óda na radost (spoluréžia)
    2005

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít