Fotografia nie je k dispozícii.

Majid Barzegar (Irán)

Od roku 1990 sa kriticky uznávaný iránsky filmár a producent Majid Barzegar podieľal na výrobe mnohých nezávislých krátkych a celovečerných filmov. Väčšina z týchto filmov bola uvedená na rôznych medzinárodných filmových festivaloch vrátane Berlinale, San Sebastian Film Festival, Rotterdam Film Festival, São Paulo Film Festival či Thessaloniki Film Festival.

Film Minor Leap Down (2015), ktorý Barzegar produkoval, získal renomovanú cenu FIPRESCI v sekcii Panorama na Berlinale 2015. Snímka Parviz, ním koprodukovaná a režírovaná, získala množstvo ocenení vrátane Zvláštneho uznania poroty (súťažná sekcia Noví režiséri) na Medzinárodnom filmovom festivale v San Sebastian a ceny NETPAC na Asiatica Film Mediale 2012 v Ríme. Jeho film Fasle Baranhaye Mousemi z roku 2010 získal Zvláštne uznanie poroty na 34. Medzinárodnom filmovom festivale v São Paulo v Brazílii a bol nominovaný na cenu Tiger Awards na Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame v roku 2011.

Ako producent založil Barzegar v roku 1998 spoločnosť Barzegar Production s cieľom vyvíjať a produkovať nezávislé, originálne filmy, ktoré by vynikli v prostredí mainstreamovej iránskej kinematografie. Od roku 2008 je predsedom predstavenstva Iránskej asociácie krátkych filmov (ISFA).

Filmografia

  • Prší si, kde chce
    2020
  • Obyčajný človek
    2015
  • Parviz
    2012
  • Fasle Baranhaye Mousemi
    2010

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít