Fotografia nie je k dispozícii.

Barbora Valecká (Česko)

Bára Valecká je absolventkou Ateliéru filmovej a televíznej grafiky na Vysokej škole umeleckopriemyselnej v Prahe. Behom štúdia sa venovala predovšetkým animácii ako takej. Bola animátorkou na projekte Vlaštovky- krátkeho filmu Veroniky Hrozinkovej pre ČT a taktiež animovala pilotný diel seriálu Brumlik a Animuk Jana Bohuslava. Pracovala v štúdiu Hafan Film Jana Baleja na jeho celovečernom projekte Malá z rybárny, ilustruje a vedie animačné bábkové workshopy.
Jej krátky bábkový film Výprava bol ocenený porotou na festivale Feminafest. Ďalší krátky bábkový film Až po uši v mechu bol premietaný na mnohých zahraničných festivaloch (Animateka, DOK.Leipzig, Tokyo AAF, Chicago IFF) a naviazal naň šesť-dielny seriál a tiež kniha pre deti. Spolupracuje s organizáciou Cesta domů, pre ktorú ilustrovala knihu Marky Míkovej “A smutek utek”, spolupracuje taktiež s vydavateľstvom Fragment. Spolu s Filipom Pošivačom realizuje film Tonda, Slávka a Génius a plánovaný seriál Cez palubu!.

Filmografia

  • Cez palubu!
    2019
  • Až po uši v mechu
    2015

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít