Filip Pošivač

Filip Pošivač (Česko)

Vyštudoval UMPRUM v Prahe - Ateliér filmovej a televíznej grafiky pod vedením Jana Baleja. Pracuje v štúdiu bábkového filmu Hafan Film, kde sa ako výtvarná spolupráca podieľal na filme Malá z rybárny. Vytvoril tu krátky film Až po uši v mechu a seriál Živě z mechu“ pre Stream.cz. Podieľal sa na výtvarnom spracovaní seriálu Maškrtné medvedie príbehy pre spoločnosť Bionaut a realizuje celovečerný bábkový film Tonda, Slávka a Génius. Venuje sa taktiež knižnej ilustrácii, za ktorú získal aj niektoré významné české ocenenia. Medzi jeho najlepšie knihy patrí „KUBA TUBA TAUBAHN“ (za ktorú získal cenu Zlatá Stuha a v roku 2018 zápis na čestnú listinu Medzinárodného združenia pre detskú knihu IBBY), leporelo poézie Petra Borkovca „Všechno je to na zahradě“, kniha na motívy scenárov „Až po uši v mechu“ alebo súbor poézie pre deti J. V. Sládka „Od žežulky k mikuláši“. Ďalej spolupracuje s vydavateľstvami Labyrint, Argo, Mladá fronta, Albatros, Petrkov.
V súčasné dobe pripravuje svoj celovečerný debut spolu s Barborou Valeckou Tonda, Slávka a génius.

Filmografia

  • Tonko, Slávka a kúzelné svetlo
    2023
  • Cez palubu!
    2019
  • Až po uši v mechu
    2015
  • O Tondovi, který svítil
    2011
  • Cesta
    2010
  • Afrika
    2009

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít