Fotografia nie je k dispozícii.

Darren Aronofsky (Spojené štáty)

Darren Aronofsky (1969), scenárista, režisér a producent, sa narodil v newyorskom Brooklyne. Po štúdiách antropológie na Harvarde postgraduálne absolvoval filmovú réžiu na Americkom filmovom inštitúte. Jeho prvý celovečerný film (1997), uvedený v roku 1998 na MFF Karlovy Vary vo výbere kritikov Variety, získal pri svojej premiére na festivale Sundance cenu za réžiu. Do širšieho povedomia sa Aronofsky dostal halucinogénnou drámou Rekviem za sen (1999). Snímka bola s nadšením prijatá divákmi v Cannes, v Karlových Varoch a na mnoho ďalších festivaloch. Kontroverzné reakcie nielen pri premiérovom uvedení v Benátkach vzbudil i ďalší Aronofského film, „psychedelická rozprávka" Fontána (2006). Zadosťučinenia na tomto najstaršom festivale sveta sa talentovaný tvorca dočkal o dva roky neskôr, keď jeho snímka Wrestler získala Zlatého leva. (MFF Karlovy Vary)

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít