Fotografia nie je k dispozícii.

Christos Nikou (Grécko)

Christos Nikou (1984, Atény, Grécko) – začínal ako asistent réžie na hraných filmoch. Medzi nimi napríklad i ako asistent uznávaného režiséra "gréckej divnej vlny" Jorgosa Lanthimosa pri nakrúcaní jeho na Oscara nominovaného titulu Dogtooth/ Špičák (Kynodontas, 2009). Pracoval tiež s Richardom Linklaterom na filme Pred polnocou (2013). Ako režisér debutoval krátkym filmom Km (2012), ktorý uviedli na festivale v Rotterdame, Štokholme, Palm Springs a na desiatkach ďalších prestížnych festivaloch. Jeho dlhometrážny debut Jablká (2020) mal premiéru na MFF Benátky 2020 ako úvodný film súťažnej sekcie Horizonty a odvtedy putoval po festivaloch na celom svete. Na základe tohto úspechu získal Nikou ponuku nakrútiť v USA sci-fi romantickú drámu Fingernails (2022), ktorá mala premiéru na MFF Cannes.

Filmografia

  • Fingernails
    2022
  • Jablká (Mila)
    2020
  • KM (krátkometrážny)
    2012

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít