Fotografia nie je k dispozícii.

David Ondříček (Česko)

David Ondříček (1969, Praha) – scenárista, producent a režisér. V rokoch 1988-1993 študoval na Katedre dokumentaristiky FAMU. Už ako dieťa sa objavoval v televíznych úlohách a pre televíziu začal pracovať ako režisér. Je autorom mnohých hudobných klipov. Jeho dlhometrážnym hraným debutom bol film Šeptej (1996) – nízkorozpočtový generačný film z prostredia pražskej mládeže. Po filme Samotáři (2000) režíroval čiernu komédiu s kriminálnymi prvkami a s detektívnou zápletkou Jedna ruka netleská (2003). Nasledovala komorná smutná komédia Grandhotel (2006) odohrávajúca sa z veľkej časti v slávnom futuristickom hoteli na vrchole libereckého Ještědu. V tieni (2012) bola dobová politická detektívka v štýle film noir odohrávajúca sa v Československu v roku 1953 v období pred menovou reformou. V Čechách mimoriadne úspešný bol jeho televízny film Dukla 61 (2018), ktorý bol nominovaný aj na Zlatú nymfu na 59.Medzinárodnom televíznom festivale v Monte Carle 2019. Jeho ostatným oceňovaním dielom je životopisný film Zátopek, na ktorom pracoval ako spoluscenárista, režisér i producent.

foto:Mona Martinů

Filmografia

  • Zátopek
    2021
  • Dukla 61
    2018
  • Zátopek (tv film)
    2016
  • V tieni
    2012
  • Grandhotel
    2006
  • Jedna ruka netleská
    2003
  • Samotáři
    2000
  • Šeptej
    1996

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít