Fotografia nie je k dispozícii.

Marina Andree Škop (Chorvátsko)

Marina Andree Škop (1973, Sarajevo) je strihačka, režisérka a producentka, ktorá sa venuje tvorbe obsahu pre deti. V roku 1997 ukončila štúdium na Katedre strihu na Akadémii dramatických umení v Záhrebe. Spolu s kolegom Darijom Kulenovičom Gudanom založila v Záhrebe produkčnú spoločnosť Studio DIM na vývoj, produkciu a koprodukciu filmov, televíznych seriálov, reklám a hudobných videoklipov. Jej prvý autorský celovečerný dokumentárny film Sevdah získal Cenu divákov na filmovom festivale v Sarajeve. Vyvinula dva televízne seriály pre mladých, Spacelab a REC-i, ktoré sa v rokoch 2013 - 2015 premietali v chorvátskej HRT. Spolurežírovala a produkovala celovečerný sience-fiction film pre deti Môj dedo spadol z Marsu, ktorý získal trinásť medzinárodných ocenení. Je členkou Chorvátskej asociácie nezávislých umelcov a Chorvátskej asociácie producentov.

Filmografia

  • Modrý maco
    2023
  • Môj dedo spadol z Marsu
    2019
  • Ahoj Koya
    2017
  • Sevdah
    2009

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít