Fotografia nie je k dispozícii.

Mattia Mura (Taliansko)

Mattia Mura sa narodil v Toskánsku, v roku 2014 absolvoval digitálne umenie na rímskej Sapienza University. O rok neskôr získal štipendium a rezidenciu vo výskumnom centre Fabrica - Benetton. Počas troch rokov v centre nakrútil viaceré dokumentárne eseje a video inštalácie ako Chromoskopje, Notes from Anywhere a The Choice of Staying, za ktorý bol ocenený ako najlepší európsky kameraman na indickom festivale JIFFA 2020. V tom istom roku si jeho projekt High Pressure vyslúžil špeciálnu cenu na filmovom festivale Meihodo v japonskom meste Fukuoka. Získal tiež umelecký pobyt na Slovensku na hraniciach s Maďarskom, kde pracoval na trojdielnej dokumentárnej sérii s témou identity Raňajky na moste.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít