Fotografia nie je k dispozícii.

Lucia Klein Svoboda (Česko)

Lucia Klein Svoboda je režisérka, autorka, producentka a herečka. Svoju kariéru začala v dnes už legendárnom Bratislavskom divadle Astorka Korzo 90. Napísala a zrežírovala celovečerný film Pirko, jeden z najdrsnejších portrétov mladých dievčat na okraji spoločnosti. Lucii nechýba ostrý jazyk ani vtip a jej scenár k filmu o kresťansko- moslimských vzťahoch v strednej Európe Ako v raji zatiaľ síce nedošiel k realizácii, zato však dokázal rozvíriť debatu o slobode slova a tiež vyhral prvú cenu Filmovej nadácie. Lucia svoje filmy tiež produkuje a ako producent sa podieľala aj na celovečernom filme svojho manžela, režiséra Petra Klein Svobodu Karel Svoboda – Šťastné roky.

Foto: Ľuboš Pilc

Filmografia

  • Pomstiteľ
    2021
  • Pirko
    2016

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít