Martin Trabalik

Martin Trabalik (Česko)

Martin je český fotograf a kameraman, žijúci v Prahe. Vo svojej práci sa zaoberá sociálnymi a humanitárnymi otázkami.
V roku 2016 sa počas utečeneckej krízy vydal ako dobrovoľník na grécky ostrov Lesbos. V Grécku a na Balkáne strávil pol roka a počas tej doby sa začal zaujímať o fotenie. Odvtedy pracoval na projektoch v Španielsku, Arménsku, Poľsku a Bangladéši. V roku 2018 získal cenu Czech Press Photo za reportáž o vyhnaní etnickej skupiny Rohingov z Mjanmarska do Bangladéša. V roku 2021 režíroval a produkoval dokumentárny film Incendios o lesných požiaroch v Bolívii, ktorý bol ocenený ako najlepší celovečerný dokumentárny film na Medzinárodnom filmovom festivale v La Paz.

Filmografia

  • Incendios
    2021

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít