Fotografia nie je k dispozícii.

David Laňka (Česko)

David Laňka študoval tvorbu textu a scenára na Konzervatóriu Jaroslava Ježka. Od šestnástich rokov prispieva svojimi článkami, filmovými a hudobnými recenziami do tlače. Okrem redakčnej a publicistickej práce sa od roku 2000 venuje knižnej tvorbe: napísal niekoľko hereckých portrétov, ale predovšetkým detských kníh (napr. Dobrodružství Billa Madlafouska, Vítejte v Pekle!, Barunka a malovaný svět, O Ježíškovi), ktoré sa stali bestsellermi. Vo filmovej tvorbe sa venuje videoklipom, dokumentárnym a hraným snímkam.

Filmografia

  • Spolu
    2022
  • Poslouchej
    2019

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít