Peter Budinský

Peter Budinský (Slovensko)

absolvoval štúdium na katedre animovanej tvorby na Filmovej a televíznej fakulte Vysokej školy múzických umení v Bratislave. Počas štúdia absolvoval stáž na RITS School v Bruseli (Belgicko). Vytvoril niekoľko krátkych filmov a hudobných videoklipov, z ktorých najúspešnejšie boli Alfonzova mucha, Birds of Prey a tWINs. Všetky boli vybrané a ocenené na medzinárodných festivaloch. Po ukončení štúdia začal pracovať na voľnej nohe v Bratislave na rôznych animovaných projektoch, krátkych filmoch a hudobných videoklipoch. V roku 2013 založil v Bratislave vlastnú produkčnú spoločnosť a animačné štúdio plutoon, ktoré ponúka komplexné služby v oblasti animácie nielen filmárom, ale aj reklamným agentúram, iným produkčným spoločnostiam a individuálnym klientom. Štúdio vytvára animované televízne spoty, inštruktážne videá, hudobné videoklipy, prezentácie produktov, postprodukciu, špeciálne efekty a ďalší audiovizuálny obsah pre širokú škálu spoločností a projektov.

Animovaný film pre deti Tvojazem je jeho dlhometrážny debut.

Filmografia

  • Tvojazem
    2022
  • tWINs (krátky animovaný film)
    2011
  • Bird of Prey (krátky animovaný film)
    2009
  • Alfonzova mucha (krátky animovaný film
    2008

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít