Ruben Desiere (Belgicko)

Ruben Desiere (1990, Belgicko) je belgický filmár, kameraman a producent, ktorý absolvovalštúdiá v roku 2014 v Gente na Kráľovskej akadémií umení (KASK), magisterským dokumentárnym filmom Kosmos. V tom istom roku spolu s Rasmusom Van Heddeghemom založil v Bruseli produkčnú spoločnosť Accattone movies. V roku 2018 mal jeho film La fleurière medzinárodnú premiéru na Medzinárodnom filmovom festivale v Rotterdame. Je spoluzakladateľom spoločnosti Avila (www.avilafilm.be), filmovej distribučnej online platformy pre belgickú kinematografiu. V roku 2022 vošiel do distribúcie jeho nový film Echo.

Filmografia

  • Echo
    2022
  • Kvetinárstvo
    2017
  • Kosmos
    2014

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít