Albert Hospodářský

Albert Hospodářský (Česko)

Albert Hospodářský vyštudoval Střední průmyslovou školu sdělovací techniky - obor filmová a televízna tvorba a rok po maturite bol prijatý na FAMU na katedru dokumentárnej tvorby. Počas štúdia sa začal venovať nielen dokumentárnym, ale aj hraným filmom. Jeden z nich Nekyia: vnitřní portrét básníka Hradeckého, bol zaradený do hlavnej súťaže MFDF v Jihlave. Nekyia je výsledkom svojbytného pokusu o prepojenie metódy hraného filmu a poetického dokumentu. Ďalším krokom k hľadaniu vlastného originálneho autorského jazyka je práve celovečerný film Brutální vedro, ktorého scenár bol podporený Filmovou nadací. Albert Hospodářský je autorom niekoľkých ďalších scenárov k hraným krátkometrážnym a celovečerným filmom – scenár celovečerného filmu Hosté na zemi je podporený Jihomoravským filmovým fondem.

Filmografia

  • Brutální vedro
    2023
  • Nekyia: Vnitřní portrét básníka Hradeckého
    2019
  • Cesta k bratru
    2018

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít