Jan Vejnar

Jan Vejnar (Česko)

Jan Vejnar (15. 12. 1987, Praha, Československo) – vyštudoval réžiu a scenáristiku na Filmovej akadémii Miroslava Ondříčka v Písku, kde nakrútil niekoľko krátkometrážnych filmov. Do povedomia sa zapísal pozoruhodným krátkym filmom Figurant (2019) s Denisom Lavantom v hlavnej úlohe. Vo formálne brilantnom a atmosférickom filme sa prejavil Janov cit pre réžiu. Po absolutóriu začal spolupracovať s produkčnou spoločnosťou Lucky Man Films. S režisérom Davidom Ondříčkom spolupracoval na scénári snímky Zátopek. V súčasnosti pripravuje samostatný debut Sestra Hana. Tento projekt získal na MFF Karlove Vary 2021 v programe na konzultáciu a vývoj scenárov Works in Development – Feature Launch Award. V roku 2023 spolu s Tomášom Pavlíčkom režíroval komornú drámu s prvkami čiernej komédie Prišla v noci.

Filmografia

  • Přišla v noci
    2023
  • Figurant
    2019

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít