Fotografia nie je k dispozícii.

Joe Penna (Brazília)

Joe Penna je brazílsky režisér a scenárista, ktorý si získal medzinárodné uznanie svojím prístupom k tvorbe napínavých a emocionálne nabitých príbehov. Jeho kariéra v oblasti filmu začala na YouTube, kde si pod pseudonymom MysteryGuitarMan vybudoval širokú základňu fanúšikov.

Jeho režijný debut prišiel v roku 2018 s filmom Arctic: Ľadové peklo, ktorý rozpráva príbeh muža (stvárneného Madsom Mikkelsenom) bojujúceho o prežitie v extrémnych podmienkach Arktídy po havárii lietadla. Film bol ocenený za svoju vizuálnu krásu, napätie a hlbokú emocionálnu hĺbku. Arctic: Ľadové peklo ukázal Pennov talent na vytváranie intenzívnych príbehov s minimom dialógov, kde sa kladie dôraz na vizuálne rozprávanie a herecké výkony.

V roku 2021 nasledoval jeho druhý film Utajený pasažier, ktorý sa odohráva na vesmírnej misii smerujúcej na Mars. Príbeh sa zameriava na posádku, ktorá objaví nečakaného pasažiera na palube a musí čeliť morálnym a praktickým dilematám ohrozujúcim ich prežitie. Film bol ocenený za svoj realistický prístup k vedeckým a technickým aspektom vesmírnych ciest, ako aj za napätie a komplexné charaktery postáv.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít