Fotografia nie je k dispozícii.

Benny Safdie (Spojené štáty)

Benny Safdie je americký režisér a herec, ktorý sa spolu so svojím bratom Joshom Safdiem preslávil ako talentovaný tvorca v nezávislom filmovom svete. Jeho režijný debut prišiel v roku 2008 s filmom Smiech cez slzy, ktorý už naznačoval jeho schopnosť vytvárať originálne a emotívne príbehy.

Významný zlom v ich kariére nastal v roku 2017 s filmom Good Time, ktorý Benny Safdie režíroval spolu so svojím bratom. Film sleduje príbeh brata Connieho Nikasa, ktorý sa snaží zachrániť svojho mentálne postihnutého brata po nevydarenej bankovej lúpeži. Benny Safdie v ňom tiež stvárnil postavu Nicka Nikasa, čím ukázal svoj talent aj pred kamerou. Film bol ocenený za svoje napäté tempo, realistický štýl a silné herecké výkony, predovšetkým Roberta Pattinsona.

Ďalším významným dielom je Drahokam z roku 2019, kde Safdieovci priniesli príbeh Howarda Ratnera, charizmatického newyorského klenotníka a hazardného hráča, ktorého život sa dostáva do nebezpečného kolotoča riskantných stávok. Film bol ocenený za svoj hektický rytmus, intenzívnu atmosféru a vynikajúci výkon Adama Sandlera v hlavnej úlohe. "Uncut Gems" upevnil postavenie bratov Safdieovcov ako majstrov napätého a autentického filmového rozprávania.

Filmografia

  • Drahokam
    2019
  • Good time
    2017
  • Bůh ví, co
    2014
  • Smiech cez slzy
    2009

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít