Cédric Kahn

Cédric Kahn (Francúzsko)

Cédric Kahn začínal ako asistent strihu na filme Mauricea Pialata Pod slnkom satanovým a v roku 1990 režíroval svoj prvý krátky film Les dernières heures du millénaire. Jeho celovečerný debut Bar des rails (1991) bol uvedený na MFF v Benátkach, dráma Roberto Succo (2001) mala premiéru na MFF v Cannes a film Feux rouges (Červené svetlá, 2004) s Carole Bouquet a Jean-Pierrom Darroussinom bol uvedený v oficiálnej súťaži Berlinale. Ďalej nakrútil Lietadlo (2005) s Vincentom Lindonom a Isabelle Carré, Ľútosť (2009) s Valériou Bruni-Tedeschi a Yvanom Attalom či Lepší život (2011) s Guillaumom Canetom a Leïlou Bekhti. V roku 2018 získal jeho film Modlitba Strieborného medveďa za najlepší mužský herecký výkon na MFF v Berlíne. V roku 2014 získal Zvláštnu cenu poroty na MFF v San Sebastián za film Divoký život v hlavnej úlohe s Mathieu Kassovitzom. Kahn je tiež úspešným hercom. Mohli sme ho vidieť aj vo filme Studená vojna (2018) režiséra Pawla Pawlikowského a ďalších.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít