Fotografia nie je k dispozícii.

Maryna Vroda (Ukrajina)

Maryna Vroda sa narodila v roku 1982 v Kyjeve na Ukrajine. V roku 2007 absolvovala Filmovú a televíznu fakultu na Kyjevskej národnej univerzite divadla, kinematografie a televízie I. K. Karpenka-Karyho v odbore réžia hraného filmu. Počas svojho štúdia v Kyjeve navštevovala workshopy Michaila Illenka a Valeryho Sivaka. Po ukončení štúdia pracovala so Sergejom Loznitsom. V roku 2008 sa jej krátke študentské filmy premietali na medzinárodných filmových festivaloch vo východnej aj západnej Európe a jej film CROSS-COUNTRY bol nominovaný na Golden Starfish Award na Medzinárodnom filmovom festivale v Hamptons v roku 2011 a zároveň v tom istom roku získal Zlatú palmu za najlepší krátky film na filmovom festivale v Cannes. V roku 2010 bola Maryna účastníčkou programu Berlinale Talent Campus a v roku 2013 počas pobytu v rámci rezidenčného programu Cité Internationale des Arts v Paríži napísala scenár k filmu STEPNE. V roku 2016 absolvovala magisterské štúdium na Filmovej univerzite Babelsberg Konrada Wolfa. Žije v Kyjeve.

Filmografia

  • Stepne
    2023
  • Cross-Country / Krajinou
    2011

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít