Andrea Kalinová

Andrea Kalinová (Slovensko)

Andrea Kalinová vyštudovala fotografiu a nové média na VŠVU v Bratislave v roku 2006 absolventským filmom Tajomstvo jedného bazéna, ktorý formou mockumentu skúmal a mystifikoval nikdy nedokončený bazén nad bratislavským električkovým tunelom. Jej ďalší dokumentárny film „Off Season“ (2018) sa venuje jednej z najvýznamnejších budov 20. storočia – opustenému sanatóriu Machnáč v kúpeľnom meste Trenčianske Teplice, prostredníctvom ľudí, ktorí boj za jeho záchranu ešte nevzdali. Andrea Kalinová bola súčasťou Caucasus Cinema 2023, kde natočila niekoľko krátkych filmov: Fotka s diktátorom, Mozaika (s Valeriou Korolovou), Winter is going, passing away, Poslední obyvatelia zo sanatória Družba.

viac info o jej projektoch

Filmografia

  • Fotka s diktátorom
    2023
  • Winter is going, passing away
    2023
  • Poslední obyvatelia zo sanatória Družba
    2023
  • Mozaika
    2023
  • Po sezóne
    2018
  • Tajomstvo jedného bazéna
    2006

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít