Fotografia nie je k dispozícii.

Roman Fábian (Slovensko)

Roman Fábian sa narodil roku 1981 v Rožňave. Absolvoval štúdium filmovej a televíznej réžie na VŠMU v Bratislave. Počas štúdia nakrútil filmy The Stranger , Veľké pranie, Piercing, Rainy Blues. Za svoj hraný absolventský film Ja som baník, kto je viac získal Grand prix na festivale Áčko 2012, cenu Igric za študentskú tvorbu a nomináciu na festivale v Amsterdame. Ako asistent réžie spolupracoval na filmeMarhuľový ostrov Petra Bebjaka. V súčasnosti pracuje ako filmový a televízny režisér (Prvé oddelenie, Druhý dych, Horúca krv, dokumentárny cyklus Jeden deň). Dokumentárny film Banícky chlebíček je Fábianov dlhometrážny debut.

Filmografia

  • Ja som baník, kto je viac
    2012
  • Banícky chlebíček
    2012
  • Rainy Blues
    2011
  • Za svoj hraný absolventský film *Ja som baník, kto je viac* získal Grand prix na festivale Áčko 2012, cenu Igric za študentskú tvorbu a nomináciu na festivale v Amsterdame
    2009
  • Veľké pranie
    2007

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít