Tomáš Krupa

Tomáš Krupa (Slovensko)

Tomáš Krupa je oceňovaný filmový režisér a producent so sídlom v Bratislave. V roku 2020 získal prestížne ocenenie „Slnko v sieti“ udeľovené Slovenskou filmovou a televíznou akadémiou (SFTA). Vyštudoval dokumentárnu filmovú tvorbu na Akadémii umení v Banskej Bystrici. V roku 2013 založil vlastnú produkčnú spoločnosť HAILSTONE, ktorá sa zameriava na produkciu nezávislých dokumentárnych filmov a artohousových hraných filmov.

Jeho celovečerný dokument Dobrá smrť (2019) získal množstvo medzinárodných ocenení a bol premietaný na niekoľkých festivaloch. V roku 2020 sa dostal do výberu v programe Emerging Producers pre európske mladé talenty.

Jeho najnovší dokumentárny film Musíme prežiť: Fukušima vznikol v koprodukcii Slovenska, Francúzska a Rakúska.

Jeho neprestávajúce úsilie pre rozprávanie príbehov a oddanosť filmovému remeslu ho aj naďalej posúvajú vpred vo svete filmovej tvorby.

Filmografia

  • MUSÍME PREŽIŤ: Fukušima!
    2022
  • Dobrá smrť
    2019
  • Absolventi: Sloboda nie je zadarmo
    2012
  • Stroj, ktorý sme postavili
    2011
  • V Indii medzi svetlom a tmou
    2008
  • V kruhu manželskom
    2006
  • Trip to Nowhere
    2005

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít