Fotografia nie je k dispozícii.

Zuzana Liová (Slovensko)

Zuzana Liová (1977, Žilina) vyštudovala dramaturgiu a scenáristiku na Filmovej a televíznej fakulte VŠMU v Bratislave, v roku 2008 ukončila aj doktorandské štúdium. Pracovala ako dramaturgička pre Slovenskú televíziu, ako scenáristka sa podieľala na niekoľkých televíznych seriáloch. V roku 2005 debutovala scenáristicky i režijne televíznym filmom *Ticho. Film bol ocenený na niekoľkých festivaloch, získal aj Cenu ministra kultúry Českej republiky za najlepší film krajín Vyšehradu na 46. MFF Zlín. V roku 2007 získala na prestížnom festivale v Cannes scenáristickú cenu Krzystofa Kieslowského TVP Award a jej celovečerný debut pre kiná, film Dom, bol vo svetovej premiére uvedený v sekcii FÓRUM na MFF Berlinale 2011. Z festivalu v Palm Springs si o rok neskôr odniesla hlavnú cenu v kategórii New voices/New visions.

Filmografia

  • Ukrajinská čítanka
    2015
  • Slovensko 2.0
    2014
  • Dom
    2011
  • Ticho
    2005

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít