Fotografia nie je k dispozícii.

Iain Forsyth (Spojené kráľovstvo)

Iain Forsyth a Jane Pollardová sa zoznámili počas štúdií výtvarného umenia v deväťdesiatych rokoch na Goldsmiths College v Londýne. Ich diela sú zastúpené v zbierkach múzeí a umeleckých inštitúcií po celom svete. Medzi ich najznámejšie projekty patrí rekonštrukcia významných momentov v histórii umenia. Na poli súčasného umenia sú v tomto smere priekopníkmi, pripomeňme napríklad ich vysoko cenenú vernú rekonštrukciu posledného vystúpenia Davida Bowieho ako Ziggyho Stardusta s názvom A Rock 'N' Roll Suicide zinscenovanú presne 25 rokov po pôvodnom predstavení.

Živé vystúpenia a hudobné produkcie hrajú v umeleckom vyjadrení dvojice veľkú úlohu a často vedú k zaujímavej spolupráci s inými umelcami, ako napríklad v prípade zvukovej inštalácie so Scottom Walkerom v Sydney Opera House, v experimentoch s podprahovými zvukovými podnetmi s Jasonom Spacemanom zo Spiritualized, vo videoartových projektoch s Benom Drewom, či v prvom vystúpení plánu B zaznamenanom na kameru a samozrejme aj v spolupráci s Nickom Caveom.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít