Greta Stocklassa

Greta Stocklassa (Česko)

Greta Stocklassa sa narodila roku 1993 v Opočne. Pochádza zo česko-švédskej rodiny. V roku 2005 sa ich rodina odsťahovala z Prahy do Štokholmu kde vyštudovala gymnázium s humanitným zameraním. Od roku 2013 študuje dokumentárnu tvorbu na FAMU a snímka Kiruna – prekrásny nový svet je jej absolventský bakalársky film, ktorý mal premiéru na prestížnom švajčiarskom festivale dokumentárnych filmov Visions du Réel a bol tiež uvedený na MFDF Ji.hlava a ďalších významných svetových festivaloch.

Tematikou identity sa zaoberala vo svojich študentských filmoch Emma má mámu a Středně šedá. Jej film Pohledy na Věru Bechyňovou mal premiéru v súťažnej sekcii Krátka radosť na MFDF Jihlava a bol premietaný na viacerých prestížnych festivaloch a vybraný do výberu 20 študentských filmov nominovaných na Cenu Magnesia. Autorka vo svojich filmoch pracuje so štylizáciou a výtvarným formálnym spracovaním. Jej filmy sa tak ocitajú na hranici dokumentu, fikcie a experimentu.

Filmografia

  • BLIX NOT BOMBS
    2023
  • Kiruna - překrásný nový svět
    2019
  • Kov o kov
    2017
  • Středně šedá
    2015
  • Pohledy na Věru Bechyňovou
    2015
  • Emma má mámu
    2014
  • Nebe v síti
    2014

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít