Fotografia nie je k dispozícii.

Martin Štrba (Slovensko)

Martin Štrba (1961, Levice) je jedným z najoceňovanejších slovenských kameramanov. V rokoch 1976 – 1980 študoval fotografiu na Strednej umeleckopriemyselnej škole v Bratislave a odtiaľ prešiel priamo na pražskú FAMU, kde v roku 1985 ukončil štúdium na Katedre kamery. Najčastejšie spolupracuje so slovenským režisérom Martinom Šulíkom (Neha, Všetko čo mám rád, Záhrada, Orbis pictus, Krajinka, Slnečný štát, Kľúč na určovanie trpaslíkov) a s českým režisérom Vladimírom Michálkom (Babí léto, O rodičích a dětech). Za Michálkove filmy Anděl Exit a Je třeba zabít Sekala a za film Agnieszky Holland Hořící keř získal ocenenie Český lev. Za kameru k filmu Vlada Balka, Pokoj v duši, získal ocenenie Slnko v sieti.

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít