Andrej Kolenčík

Andrej Kolenčík (Slovensko)

Andrej Kolenčík je filmový režisér a výtvarník. Venuje sa réžii hraných, animovaných a dokumentárnych filmov a taktiež videoklipom. Ako výtvarník sa zaoberá ilustráciou a audiovizuálnymi inštaláciami. Taktiež bol šesť rokov programovým riaditeľom festivalu Fest Anča, ktorý spoluzaložil. V roku 2014 ho vybrali z viac ako 4000 uchádzačov na podujatie Berlinale Talents. Filmy na ktorých sa režijne podieľal boli ocenené na desiatkach medzinárodných filmových festivaloch (napr. Zlaté Vajce na festivale Emira Kusturicu v Srbsku), ale aj doma (Národná cena Slnko v sieti). Medzi jeho posledné projekty patrí réžia televíznej série pre deti Mohyla pre RTVS a medzinárodná grafická kampaň Green Screen, ktorá má za cieľ upriamiť pozornosť filmárov na ekologické nakrúcanie. Jeho najnovší krátkometrážny film Zjavenie Jána mal medzinárodnú premiéru na festivale Riga IFF, ktorý je kvalifikačným festivalom na Európske filmové ceny. Od roku 2015 funguje ako producent a režisér pod vlastnou značkou Admiral Films.

Foto: Zuzana Mitošinková

Filmografia

  • Mohyla (TV seriál)
    2019
  • Mohyla
    2019
  • Hokejová republika (TV seriál)
    2019
  • Play!
    2014
  • Výstava
    2013
  • Hviezda
    2012
  • Luníček & Perešníček (TV pilot)
    2010
  • Čmuchal & Sviňa zasahujú
    2009

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít