Fotografia nie je k dispozícii.

Martin Kollár (Slovensko)

Martin Kollár (1971, Žilina), fotograf, kameraman a režisér, vyštudoval katedru kameramanskej tvorby na VŠMU v Bratislave. Ako fotograf pracuje na dlhodobých projektoch vo východnej Európe, Francúzsku, Nemecku a Izraeli. Za svoju tvorbu získal mnohé ocenenia (okrem iných Prix Elysée z Lausanne, 2015 či Oskar Barnack Award 2014 z Arles,). Jeho diela sú prezentované na výstavách po celom svete (napr. Brooklyn Museum, Slovenská národná galéria, La Maison Européenne de la Photographie v Paríži, Martin-Gropius-Bau v Berlíne). Vydal štyri knihy fotografií. Ako kameraman sa podieľal na množstve hraných i dokumentárnych snímok Generácie 90 - filmov Petra Kerekesa, Roberta Kirchhoffa či Ivana Ostrochovského: 66 sezón (2003), Ako sa varia dejiny (2009), Zamatoví teroristi (2013), Koza (2015) či iných. Za Kozu získal aj Národnú filmovú cenu Slnko v sieti. Jeho režijným debutom bol krátkometrážny autobiografický film Autoportrét (2012) a strednometrážny dokument 5. október (2016). MFF KV

Filmografia

  • 5. október
    2016
  • Autoportrét
    2012

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít