Scéna z filmu Občan Chodorkovskij
Scéna z filmu Občan Chodorkovskij
Scéna z filmu Občan Chodorkovskij
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Občan Chodorkovskij

Réžia
Rok výroby 
2015
Krajina pôvodu
  • Švajčiarsko
  • Nemecko
  • Rusko
Minutáž
88min 
Titulky 

Film uvádzame v pôvodnom znení s anglickými titulkami.

Desať rokov bol Putinovým väzňom. Panovali obavy, že ho ruský vodca nikdy nepustí na slobodu. Potom prišiel december 2013 a nečakaná milosť z Kremľa. Michail Chodorkovskij zostáva na slobode, ale v exile. Nebolo jasné, čo obmäkčilo prezidenta Putina. Či chcel pred olympiádou v Soči ukázať vľúdnejšiu tvár alebo či už pre neho nebol jeho "zajatec" nebezpečný. Alebo obaja uzavreli tajnú dohodu? Švajčiarsky filmár Eric Bergkraut si s kedysi najbohatším mužom Ruska počas jeho väznenia dopisuje, márne sa ho však snaží navštíviť. Stretnú sa až vo Švajčiarsku a z listov sa stanú rozhovory. Snímka približuje jednu životnú etapu muža, niektorými považovaného za génia, inými za zločinca, s ktorého príbehom sú stále spájané mnohé otázniky.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít