Scéna z filmu 8 hláv šialenstva
Scéna z filmu 8 hláv šialenstva
Scéna z filmu 8 hláv šialenstva
Scéna z filmu 8 hláv šialenstva
Scéna z filmu 8 hláv šialenstva
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

8 hláv šialenstva

Réžia
Rok výroby 
2017
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Slovensko
Minutáž
102min 
Zvukové stopy 
Titulky 

V roku 1921 má v sovietskom Rusku mladučká Anna pred sebou hviezdnu kariéru, práve jej vychádza prvá básnická zbierka a vraj bude najväčšou ruskou poetkou, ktorá zatieni aj Puškina. O pár rokov neskôr sa už ale tlačí v nákladnom vagóne, ktorý má namierené do neobývaných stepí Kazachstanu. Nebude to jej jediná cesta, ani jej jediné vyhnanstvo. Poetka Anna Alexandrovna Barkovová strávila v sovietskych gulagoch a vo vyhnanstve 22 rokov svojho života. Názov filmu 8 hláv šialenstva odkazuje na jej rovnomenný román, ale aj na osem hláv – kapitol, do ktorých je snímka rozdelená. Každá kapitola má odlišný štýl a každá prenáša diváka do iného obdobia života poetky. Ako celok skladajú príbeh výnimočne nadanej umelkyne unášanej dejinnými udalosťami 20. storočia v Sovietskom zväze.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít