Scéna z filmu Trabantom až na koniec sveta
Scéna z filmu Trabantom až na koniec sveta
Scéna z filmu Trabantom až na koniec sveta
Scéna z filmu Trabantom až na koniec sveta
Scéna z filmu Trabantom až na koniec sveta

Trabantom až na koniec sveta

Réžia
Rok výroby 
2014
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
94min 
Zvukové stopy 

Cestovateľovi Danovi Přibáňovi a jeho partii nestačilo, že dokázali nemožné, keď precestovali Afriku v Trabantoch a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli sa vypraviť na ešte náročnejšiu cestu - 21 124 kilometrov naprieč Južnou Amerikou až na koniec sveta. Aby to nebolo príliš jednoduché, tentokrát nepôjdu len Trabantami. Dva Trabanty, poľská Fiatka a Jawa 250 z roku 1957 sa vydávajú v ústrety tomu najnáročnejšiemu, čo sa dá v Južnej Amerike nájsť - Amazonský prales, päťtisícové priesmyky Ánd, púšte aj oceán. Medzinárodný tím snov tvorený Čechmi, Poliakmi a Slovákmi patrí podľa Dana “buď do blázinca alebo na šrotovisko”.

Táto šialená jazda rozhodne nie je bezstarostná, ale zase je fascinujúca a zábavná. Ako sa dokáže navzájom zniesť osem ľudí z troch krajín, ktorí sa takmer nepoznajú? Navyše ak sú po dobu nepretržitých štyroch mesiacov namačkaní v žltých ponorkách? Tá najväčšia výzva neprichádza zvonku, ale zvnútra.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít