Scéna z filmu Batalives: Baťovské životy
Scéna z filmu Batalives: Baťovské životy
Scéna z filmu Batalives: Baťovské životy
Scéna z filmu Batalives: Baťovské životy
Scéna z filmu Batalives: Baťovské životy
Scéna z filmu Batalives: Baťovské životy
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Batalives: Baťovské životy

Réžia
Rok výroby 
2017
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
76min 
Titulky 

Fenomén Baťovských miest, ktoré svojho času vznikali po celom svete podľa zlínskeho vzoru, znovu ožíva v dokumente „Batalives: Baťovské životy“. Film prináša súčasné príbehy z piatich takýchto miest na troch kontinentoch.
Päť hrdinov z piatich štátov na rôznych kontinentoch ukáže život v piatich mestách, ktorých vznik a história sú spoločné a sú spojené s Baťovým menom. Na Zlín sa pozrieme očami Viery Dudíkovej, ktorá šila topánky v 44. budove bývalého baťovského areálu. V indickom Batanagare neďaleko Kalkaty žije mladý Šona. Toto mesto sa demoluje kvôli novému golfovému rezortu. Ľudia z Batanagaru nevedia, čo ich čaká, kde budú bývať, a či si nájdu novú prácu. Sympatický dôchodca Henrik z holandského Batadorpu spomína na celoživotnú prácu v baťovskej továrni, kde sa zoznámil aj so svojou ženou. Partii teenagerov z chorvátskeho Borova (pôvodne Bata-Borovo) baťovský odkaz už vôbec nič nehovorí a zaujíma ich najmä, ako z rodného mesta vypadnúť preč. Asi najzaujímavejším hrdinom je však mladík z brazílskeho mesta Bataypora, ktorý sa zamiloval do Českej republiky a chce sa tam presťahovať, pochopiť miestnu kultúru, vidieť sneh a bozkávať sa s blondínkami...

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít