Scéna z filmu Absence blízkosti
Scéna z filmu Absence blízkosti
Scéna z filmu Absence blízkosti
Scéna z filmu Absence blízkosti
Scéna z filmu Absence blízkosti

Absence blízkosti

Réžia
Rok výroby 
2017
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
62min 
Zvukové stopy 

Hedvika (Jana Plodková), slobodná matka trojmesačnej Adélky, prežíva životnú krízu. Podvedome cíti, že má radšej svojho psa než vlastného potomka, a v poriadku nie je ani jej vzťah s matkou. Po období vnútorného zmätku si uvedomí, že jej hlavný problém tkvie v absencii materskej blízkosti. Raz v noci nájde denníky svojho zosnulého otca, v ktorých zaznamenával jej rané detstvo. Rozhodne sa ich láskyplný obsah využiť ako terapiu: začne denníky intenzívne čítať, chodiť na v nich popisované miesta a navštevovať otcových príbuzných. Hedvika pomaly začína meniť vzťah ku sebe samej a tým pádom aj k malej Adélke. Absencia blízkosti je komorná psychologická dráma, odohrávajúca sa v západných Čechách počas jedného z mnohých malých zemetrasení, ktoré sú v tomto kraji časté.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít