Scéna z filmu Sedliacky rozum
Scéna z filmu Sedliacky rozum
Scéna z filmu Sedliacky rozum
Scéna z filmu Sedliacky rozum
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Sedliacky rozum

Réžia
Rok výroby 
2017
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
74min 
Zvukové stopy 

Takmer trojročný zber materiálu na českom vidieku, skúmanie toho, akými témami žijú poľnohospodári a podniktelia v tejto oblasti: ako a prečo fungujú dotácie, prečo sa pestujú niektoré plodiny viac a iné menej a prečo v posledných rokoch ubudol chov zvierat a aké to má dôsledky na produkciu potravín, viedol vo výslednom strihu autorov k zameraniu sa na úlohu Andreja Babiša, štýl a dôsledky jeho podnikania a následne i politických aktivít, ktoré sa stávajú jedným z najviac určujúcich faktorov pre českú krajinu, podnikateľské prostredie a čoskoro aj pre celý štát. Film pracuje aj s materiálom rady novinárov dlhodobo sa venujúcim tejto oblasti a sleduje autorov nedávno vydanej knihy Žlutý baron Zuzanu Vlasatou a Jakuba Patočku pri ich investigatívnej práci. Jedným z hlavných protagonistov filmu je moravský sedliak Bohumír Rada, ktorý zasvätil Andreja Babiša do poľnohospodárskeho podnikania a potom sa ich cesty zásadne rozišli.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít