Scéna z filmu Christo: Chôdza po vode
Scéna z filmu Christo: Chôdza po vode
Scéna z filmu Christo: Chôdza po vode
Scéna z filmu Christo: Chôdza po vode
Scéna z filmu Christo: Chôdza po vode

Christo: Chôdza po vode

Réžia
Rok výroby 
2018
Krajina pôvodu
  • Taliansko
  • Spojené arabské emiráty
  • Nemecko
  • Spojené štáty
Minutáž
105min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Christo je legendou konceptuálneho umenia, muž, pre ktorého nebol žiaden nápad nerealizovateľný a žiadne dimenzie príliš megalomanské. Slávne svetové monumenty zahalil a umožnil nám uvidieť ich v inom kontexte. Všetky tieto inštalácie realizoval so Jeanne-Claude, svojou umeleckou partnerkou a manželkou. Jej smrť v roku 2009 bola pre Christa tak bolestivou, že sa rozhodol prerušiť svoju umeleckú činnosť. Nákladný projekt Plávajúce móla bol v roku 2016 jeho neľahkým návratom späť. Dokument Andreja Paounova je pohľadom za kulisy tejto legendy, biografickým portrétom i zábavnou poklonou mužovi, ktorého tvrdohlavosť nerešpektuje žiadne hranice.

Christo sa narodil 13.júna 1935 v Bulharsku; žil v Rakúsku, Švajčiarsku a neskôr sa presťahoval do Francúzska. Preslávil sa najmä balením monumentov – prírodných objektov a budov – do látok a plastov. Zomrel 31.mája 2020 vo veku 84 rokov.

V spolupráci s

  • Artcam

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít