Scéna z filmu Noctuelle
Scéna z filmu Noctuelle
Scéna z filmu Noctuelle
Scéna z filmu Noctuelle
Scéna z filmu Noctuelle

Noctuelle

Réžia
Rok výroby 
2019
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
10min 

Hlavná postava bábkového filmu, Noctuelle, je výrobca motýľov, ktorí sú nositeľmi sna. Tieto motýle potom letia tmou k ľuďom, aby im sen odovzdali. Vo svete majstra Noctuelle však existuje aj netopier, ktorý je presným protikladom majstra. Tak ako Noctuelle vyrába dobré sny, netopier ich chytá a motýle transformuje na nočné mory - teda zlé sny. Keď to Noctuelle zistí, rozhodne sa s netopierom stretnúť v súboji. Síce nad netopierom nakoniec zvíťazí, ten ho ale uhryzne a majter sa dostáva do svojej vlastnej nočnej mory. Noctuelle zisťuje, že vo svete musí popri dobre existovať aj zlo.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít