Scéna z filmu Žena
Scéna z filmu Žena
Scéna z filmu Žena
Scéna z filmu Žena
Scéna z filmu Žena
Scéna z filmu Žena

Žena

Réžia
Rok výroby 
2019
Krajina pôvodu
  • Francúzsko
Minutáž
108min 
Titulky 

Žena je "filmovou freskou", v ktorej zaznejú hlasy 2 000 žien z 50 štátov, ktoré sa rozhodli prehovoriť pred kamerou o svojich pohnutých osudoch utváraných rodinnou históriou, kultúrou či vierou.

Snímka sa zrodila z túžby ukázať svet očami ženy. A potom sa objavili otázky! Akými fázami musí žena prejsť, aby sa z malého dievčatka stala osemdesiatročná babička? Aké sú jej sny a túžby a čoho sa najviac bojí? Čo ju najviac zraňuje? Čo očakáva od života, od spoločnosti a od mužov? Ako sa cíti vo svojom tele a ako vníma svoju sexualitu? Akú rolu hrá v jej živote vzhľad a krása? Ako zmení jej život materstvo? Čo vlastne vieme o ženských túžbach, a prečo sa ich niektoré národy tak boja? Slabá, hlúpa, utáraná, žiarlivá, ľahkovážna a hysterická, ale aj jemná, milá, oddaná a skromná, to všetko opisuje ženskú „povahu“. Ale sú ženy naozaj také?

Výnimočný projekt Anastasie Mikovej a Yanna Arthus-Bertranda, slávneho fotografa a režiséra vizuálne ohromujúcich dokumentov.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít