Scéna z filmu Jak Bůh hledal Karla
Scéna z filmu Jak Bůh hledal Karla
Scéna z filmu Jak Bůh hledal Karla
Scéna z filmu Jak Bůh hledal Karla

Jak Bůh hledal Karla

Réžia
Rok výroby 
2020
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Poľsko
  • Slovensko
Minutáž
98min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Provokatívna komediálna road movie, v ktorej česko-slovenský filmový štáb vyráža na cestu po Poľsku aby spoznal Boha a vieru v neho. Ako je možné, že uprostred Európy vedľa seba existujú dva národy, ktoré sú si v mnohom blízke a zároveň vzdialené: Česi, programoví bezverci a Poliaci, ktorí sa rodia ako zaregistrovaní katolíci? A kde v tom všetkom stoja Slováci? Portrét rozdielnych mentalít troch európskych národov, ktoré hľadajú spoločnú reč nad tým najpodstatnejším, zmyslom života.

Režisér Karel Žalud spolu s režisérmi tohto filmu Vítom Klusákom a Filipom Remundom niekoľko rokov navštevoval Poľsko, aby lepšie pochopili Poliakov a ich vzťah k Bohu. Vo filme sa Žalud obracia na náhodných okoloidúcich, mníšky oslavujúce výročie krstu Poľska, zástupcu antisemitského rozhlasu Radio Maryja i kňaza obvineného zo sexuálneho obťažovania. A zatiaľ čo oni majú vo veci viery jasno, tak filmár, ktorý sám hľadá duchovnú oporu, je stále viac skeptický. Zdá sa, že kresťanstvo v dnešnom Poľsku síce ponúka odpovede, ale len na otázky odsúhlasené cirkvou a konzervatívnou vládou.

V spolupráci s

  • Filmtopia

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít