Scéna z filmu Raj na zemi
Scéna z filmu Raj na zemi
Scéna z filmu Raj na zemi
Scéna z filmu Raj na zemi
Scéna z filmu Raj na zemi
Scéna z filmu Raj na zemi

Raj na zemi

Réžia
Rok výroby 
2019
Krajina pôvodu
  • Slovensko
Minutáž
76min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Dokumentárny film zachytáva profesionálny aj súkromný osud slovenského novinára, reportéra a fotografa Andreja Bána. Režisér Jaro Vojtek sníma prostredníctvom intímnych rozhovorov a počas spoločných putovaní po svete Andrejov osobný príbeh, jeho zápas so samotou a psychickými problémami či snahu nadviazať dlhodobý a funkčný vzťah, po ktorom túži. Paralelne film zaznamenáva tragické a komplikované príbehy súčasného sveta vo vojnových a krízových oblastiach či v utečeneckých táboroch. Raj na zemi je topografiou tragických zápasov človeka a sveta, kontinuálnou terapiou bez konca.

Režisér o filme: Film Raj na zemi je príbehom o Andrejovi Bánovi a Európe, vojnovom reportérovi a svete. S fotografom, novinárom a mojím priateľom Andrejom Bánom prechádzame Irakom, Kosovom, Gruzínskom a nachádzame ľudí, ktorí prežili vojnové konflikty - ľudí, zabudnutých ľuďmi. Cez ich emocionálne príbehy rozprávam o dopade vojny, ktorá mnohým zobrala domov a najbližších. S Andrejom Bánom putujem sám, iba s kamerou, ktorá zachytáva autentické situácie krutých príbehov ľudí vo vojnách, ale aj Andrejovu dušu a jeho vnútorné prežívania a súkromné krízy. Tento film je našim vzájomným dialógom, ale aj dialógom medzi Andrejovým vnútorným svetom a svetom, ktorý ho obklopuje.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít