Scéna z filmu Prečo plasty? – Mýtus zvaný recyklácia
Scéna z filmu Prečo plasty? – Mýtus zvaný recyklácia
Scéna z filmu Prečo plasty? – Mýtus zvaný recyklácia
Scéna z filmu Prečo plasty? – Mýtus zvaný recyklácia

Prečo plasty? – Mýtus zvaný recyklácia

Réžia
Rok výroby 
2021
Krajina pôvodu
  • Dánsko
Minutáž
53min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Kríza znečistenia životného prostredia plastmi prerástla v posledných rokoch do medzinárodného škandálu. Fotografie mŕtvych zvierat, znečistených riek a oceánov šokovali svet. Odvetvie výroby plastových obalov vyhlásilo, že pozná riešenie problému: je ním recyklácia. Na fľašiach, škatuliach a vrecúškach sa čoraz viac objavujú nápisy „100% recyklovateľné“. Výrobcovia ubezpečujú spotrebiteľov, že kúpa plastových obalov nie je zločin. Ak je recyklácia naozaj riešením, prečo sa vo svete produkuje viac plastových materiálov ako kedykoľvek predtým? Ide o klamlivú reklamu? Množstvo peňazí v tomto odvetví problém skôr skrýva, než ho rieši. Film Prečo plasty? – Mýtus zvaný recyklácia upriamuje pozornosť na priekupníkov na čiernom trhu, ktorí vyhľadávajú krajiny, kde by sa mohli zbaviť našich plastov, na odpadových magnátov, ktorí bohatnú na spaľovaní odpadu, a na organizovaných zločincov, pre ktorých je dnes pašovanie odpadu rovnako výnosné ako obchodovanie s ľuďmi. Film poukazuje i na to, ako niektoré z najväčších značiek spotrebného tovaru schovávajú za rozprávku o recyklácii spôsob, ktorý im umožňuje bez následkov naďalej znečisťovať životné prostredie. Keďže na to, že sa svet topí v plastoch, doplácame všetci, film kladie otázku: Kto na tom zbohatne?

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

V našom aktuálnom programe ale objavíte ďalšie skvelé filmy.

Detail filmu

  • Originálny názov
    Why plastic
  • Réžia
  • Scenár
    Tom Costello, Benedict Wermter
  • Minutáž
    53 min (46-90 min.)
  • Rok výroby
    2021
  • Krajina pôvodu
    • Dánsko
  • Farba
    • Farebný

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít