Scéna z filmu Gunda
Scéna z filmu Gunda
Scéna z filmu Gunda
Scéna z filmu Gunda

Gunda

Réžia
Rok výroby 
2020
Krajina pôvodu
  • Nórsko
  • Spojené štáty
Minutáž
93min 

Dokumentárny film Gunda zobrazuje každodenný život niekoľkých zvierat na farme a prináša nový, vizuálne a zvukovo pohlcujúci zážitok, posúvajúci hranice toho, čo dokáže kinematografia sprostredkovať.
Hlavnými postavami príbehu natočeného s technickou bravúrou sú prasnica Gunda, jej rozkošní potomkovia, dve kravy a jedna jednonohá sliepka. Režisér Viktor Kossakovsky nám pripomína, že obývame túto planétu s miliardami rôznych zvierat, o ktorých správaní a prežívaní takmer nič nevieme. Jeho Gunda je hypnotizujúci pohľad na každodenné prežívanie rôznych živočíšnych druhov, ktoré je obvykle skryté mimo náš pohľad. Film, bez slov a ľudskej prítomnosti, zachytáva neuveriteľným spôsobom zvieracie emócie a potvrdzuje, že všetky živočíšne druhy, vrátane toho nášho reagujú a vyrovnávajú sa s udalosťami v životoch podobne.

Jedna z najdiskutovanejších filmových udalostí poslednej doby si získala srdce Joaquina Phoenixa aj Paula Thomasa Andersona a hlavnej hrdinke Gunde vďaka jej strhujúcemu výkonu vyniesla prezývku „Meryl Streep medzi prasatami“.
Film neobsahuje žiadne scény nevhodné pre citlivých divákov.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít