Scéna z filmu Atlas vtákov
Scéna z filmu Atlas vtákov
Scéna z filmu Atlas vtákov
Scéna z filmu Atlas vtákov
Scéna z filmu Atlas vtákov

Atlas vtákov

Réžia
Rok výroby 
2021
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Slovinsko
  • Slovensko
Minutáž
92min 
Zvukové stopy 

Keď sa v starej rodinnej firme ukáže, že z nej niekto vo veľkom odlieva peniaze, nastáva konfrontácia s novou realitou, na ktorú nebol nikto pripravený. Ivo Róna (Miroslav Donutil), dlhoročný šéf prosperujúceho podniku Aron, sa snaží zorientovať v nečakanej situácii, ktorú mu jeho deti ani okolie veľmi neuľahčujú, ale ktorú si na seba dosť pravdepodobne zoslal sám.

Nový film režiséra Olma Omerzu prepletá komplikované rodinné vzťahy so svetom moderných komunikačných technológií, ktoré dokážu využiť naše slabé miesta. Vo vojne, ktorá sa vo filme postupne rozpúta, nie je vôbec jasné, kto stojí proti komu, a kto z nej vyjde nakoniec ako víťaz.

Komentár režiséra:

„Vo filme sa zaoberáme fenoménom, ktorý súvisí s dnešným virtuálne prepojeným svetom. Príbehy o osamelosti ľudí, ktorí útechu hľadajú na sieti, kde často niekomu naletia, je okolo nás veľmi veľa. Chceli sme priblížiť dnešný život, zmeny, ktoré v súčasnosti prebiehajú, rozdiely medzi generáciami a realitu globalizácie, kedy je často ťažké nájsť vinníka za veci, ktoré sa okolo dejú.“


Pozrite si záznam diskusie s režisérom na DAFilms Live - Český lev: Olmo Omerzu .

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít