Scéna z filmu Film o filme Tmání
Scéna z filmu Film o filme Tmání
Scéna z filmu Film o filme Tmání
Scéna z filmu Film o filme Tmání
Scéna z filmu Film o filme Tmání

Film o filme Tmání

Réžia
Rok výroby 
2022
Krajina pôvodu
  • Česko
Minutáž
7min 
Zvukové stopy 

Ako vznikal prvý český film vo virtuálnej realite? Aké sú špecifiká tvorby pre VR okuliare a helmu? O tom je Film o filme Tmání.

Tmání je autobiografický animovaný film, ktorý využíva virtuálnu realitu na zobrazenie autentických zážitkov mladého človeka s depresiou. Prináša nielen hlboký vhľad do „temnej noci duše“, ale aj nádej a cestu, ako sa s chorobou vyrovnať. Na tejto ceste sprevádza diváka hlavný hrdina Ondřej. Zdieľame jeho pocity pri prvých depresívnych epizódach na rodinnom výlete v detstve, na univerzite pri snahe o perfektné výsledky, aj neskôr v práci pri každodenných zápasoch s depresívnym „temnom“. Spolu s ním divák prechádza interaktívnym príbehom, môže sa doslova dotknúť jeho sveta a podať hrdinovi pomocnú ruku. Film umožňuje na chvíľu zažiť a pochopiť, aké to je žiť s touto chorobou, a aké mechanizmy môžu ľudia s depresiou využiť, aby sa cítili lepšie.
Ondřej zisťuje, že jeho cestou k boju s depresiou je jeho vlastný hlas. Tmání otvára diskusiu o bolestiach duše, ponúka terapeutický účinok aj nádej, že aj s chorobou akou je depresia, možno viesť plnohodnotný život.

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

  • Originálny názov
    Film o filmu Tmání
  • Réžia
  • Minutáž
    7 min (1-15 min.)
  • Rok výroby
    2022
  • Krajina pôvodu
    • Česko
  • Farba
    • Farebný

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít