Scéna z filmu Východný front
Scéna z filmu Východný front
Scéna z filmu Východný front
Scéna z filmu Východný front
Scéna z filmu Východný front
Scéna z filmu Východný front
Zdielať cez
  • Facebook
  • Twitter

Východný front

Réžia
Rok výroby 
2023
Krajina pôvodu
  • Česko
  • Lotyšsko
  • Ukrajina
  • Spojené štáty
Minutáž
98min 
Zvukové stopy 
Titulky 

Pri obrane vlasti pred ruskou agresiou sa protagonisti spolu s celou krajinou vydali na východný front. V roku 2022 sa Ukrajina, od Donbasu až po Karpaty, stala východným frontom Európy.

24.februára 2022 odišiel Jevhen Titarenko na front. Začal si všetko natáčať: svoje pocity, desaťtisíce utečencov a priateľov, s ktorými išiel do vojny. Jevhen je členom dobrovoľníckeho zdravotníckeho práporu Hospitalierov, ktorého úlohou je poskytovať prvú pomoc na fronte a evakuovať ranených do veliteľstva alebo frontových nemocníc. Členovia tejto mobilnej jednotky sú hlavnými hrdinami filmu. Šesť mesiacov plných drámy, zúfalstva, strachu, nenávisti, lásky, ale predovšetkým viery vo víťazstvo.

Pred odchodom do vojny naši protagonisti poslali svoje rodiny ďaleko od frontu – do dediny na západe Ukrajiny. Práve sem prichádzajú mladí muži navštíviť svojich príbuzných predtým, ako ukrajinská armáda spustí rozsiahly protiútok na juhu krajiny. Nie všetkým je však súdené vrátiť sa živí a zdraví. Prišli sa rozlúčiť so svojimi blízkymi a pokrstiť deväťmesačného syna. Z krstín sa však musia vrátiť priamo na front…

Film bohužiaľ nie je k dispozícii :(

Je nám ľúto, ale tento film nie je vo Vašej krajine k dispozícií.

Detail filmu

Portál DAFilms.sk je výsledkom tvorivej spolupráce siedmich významných európskych festivalov dokumentárneho filmu združených pod Doc Alliance. Našim cieľom je posúvať hranice dokumentárneho filmu, propagovať jeho rozmanitosť a podporovať kvalitné autorské filmy.

Členovia Doc Alliance

Chcete byť pravidelne informovaní o našom filmovom programe?

Odoslaním registrácie k Newsletteru súhlasím so zasielaním obchodných oznámení elektronickými prostriedkami a súvisiacim spracovaním osobných údajov na účely zasielania newsletteru Doc-Air Distribution s.r.o. a potvrdzujem, že som si prečítal(a) Zásady spracovania osobných údajov, textu rozumiem a súhlasím s ním, pričom beriem na vedomie práva tu uvedené, najmä právo na námietky proti realizácií priameho marketingu.

Poslat svému Junioru

Zavřít